fbpx

Mina 4 Tips För En Bra Hemsida

Det har genom åren skrivits spaltmeter om vad man måste tänka på när man bygger en bra hemsida. Håll det enkelt, skriks det ut. Tänk på Google! Var relevant! Och så vidare och så vidare. När jag närmar mig ämnet vill jag gärna se hemsidan som en del av en helhet, visserligen en viktig del, men ändå fortfarande bara en del. Här följer mina tips på vad du bör tänka på för att få till en riktigt bra hemsida.

1. Var tydlig med vem du som står bakom hemsidan är

Vilka är ni som företag? Vad är det som driver er och gör er unika? Se sedan till att låta detta genomsyra allt ni gör, inte bara på webben, utan på Google, i sociala medier och även i verkliga livet. Den röda tråden är viktig.

2. Definiera hemsidans jobb

Vilken roll har sedan hemsidan i den här helheten? Ska den sälja produkter? Eller är den ett galleri? Är det meningen att den ska inspirera? Definiera den rollen och låt hemsidan fokusera på det och eliminera allt annat. Ju tydligare du är mot din besökare, desto högre sannolikhet är det att besökaren sedan gör det du vill.

3. Var tydlig med text och bild

Precis som med hemsidan som helhet så är det viktigt att varje text och bild har ett jobb som utförs effektivt. Folk har inte tid att läsa långa romaner eller titta på bilder som bara är ditlagda för att det ska finnas en bild. Låt bilderna hjälpa läsaren att avkoda texten snabbare (en människa avkodar bilder 60 000 gånger snabbare än text).

4. Sprid din kunskap och din personlighet

Man kommer inte undan att Google är viktigt och Google gillar när man delar med sig av sin kunskap och svarar på frågor som dina besökare och kunder har. Börja blogga. Spela in en podcast. Gör en video. Och gör det personligt. Ju mer man får lära känna dig, desto mer trovärdighet bygger du. Sen har dessutom folk en benägenhet att gilla personligt material bra mycket mer än material som luktar sälj. Lägg ditt upparbetade material på hemsidan och se till att sprida det i dina sociala kanaler.

Utöver mina fyra viktigaste tips har jag några snabba som jag tänkte dra av i en fin liten punktlista.

– Anpassa hemsidan till mobilen
– Gör det enkelt att kontakta dig
– Använd sökord i dina texter som du vet att kunderna söker på, men spamma inte!

Behöver du hjälp med ovanstående så kan du klicka här för att läsa om vad jag kan hjälpa till medlänk

Fler bra tips på hur man får till bra hemsidedesign bjuder Wix.com på här